LOVE IN DEEN

Het huwelijk

Het huwelijk in de islam is een religieuze verplichting en een belangrijk onderdeel voor het voltooien van de sunnah tenzij er dwingende redenen zijn om hiervan af te wijken. Het huwelijk is de enige wettige relatie tussen een man en een vrouw en wordt gekenmerkt door genegenheid en genade en niet door verliefdheid.

De profeet Mohammed (vrede zij met hem) zei:

يا معشر الشباب، من استطاع منكم الباءة فليتزوج؛ فإنه أغض للبصر، وأحصن للفرج، ومن لم يستطع فعليه بالصوم؛ فإنه له وِجَاءٌ

‘O jongemannen, degene onder jullie die het zich kan veroorloven, laat hem trouwen. Want het is effectiever in het neerslaan van de blikken en het bewaken van de kuisheid.’ – Qur’an Surah An-Nur 24:32.

Het vieren van een huwelijk (nikah) kan op verschillende manieren gebeuren, van een kleine bijeenkomst tot een groot feest. Het gemeenschappelijke doel is echter om de verbintenis met familieleden, kennissen en vrienden te delen. Voor moslims is het huwelijk een belangrijk onderdeel voor het voltooien van de helft van hun deen (religie). Moge Allah ons helpen om een middel te zijn voor elke broeder of zuster die de intentie heeft om zijn of haar geloof te voltooien.

وَنِسَاءً كَثِيرًا رِجَالًا مِنْهُمَا وَبَثَّ زَوْجَهَا مِنْهَا وَخَلَقَ وَاحِدَةٍ نَفْسٍ مِنْ خَلَقَكُمْ الَّذِي رَبَّكُمُ اتَّقُوا النَّاسُ أَيُّهَا يَا

“O mens, vreest jullie Heer Die jullie schiep uit één enkele ziel, (en die) daaruit zijn echtgenote schiep en uit hen beiden vele mannen en vrouwen deed voortkomen .

” – Qur’an Al-Nisa 4:01

LOVE IN DEEN

Hoe vond men vroeger een partner?

Vroeger werden huwelijkskandidaten geselecteerd op basis van afkomst en financiële status, liefde speelde geen belangrijke rol. Dit proces van huwelijksselectie stond bekend als uithuwelijken, waarbij beslissingen werden genomen door ouders of familieleden op basis van geloof, traditie en cultuur. Het was van groot belang dat de huwelijkspartner dezelfde stroming binnen de islam volgde en het geloof praktiseerde, ondanks verschillen in karaktereigenschappen of kijk op het leven. Het is belangrijk dat er doorzettingsvermogen (sabr) wordt getoond en dat eventuele bemiddeling door familieleden plaatsvindt bij onenigheid

Huwelijk binnen familiekringen of bij kennissen
Sommige ouders gaven de voorkeur aan het zoeken van een huwelijkskandidaat binnen de familiekring of bij kennissen, omdat dit een gerust gevoel gaf en ze makkelijk konden sturen en bemiddelen in het huwelijk.
Sommige ouders selecteerden zelfs een mogelijke huwelijkskandidaat binnen de familie om de familiebanden aan te sterken of om opgebouwd vermogen binnen de familie te behouden

Er is altijd hoop op geluk na een scheiding
Hoewel het soms voorkomt dat huwelijken niet werken – ondanks talloze pogingen tot bemiddeling van familieleden – kan een scheiding toch leiden tot een nieuwe start voor beide partners. Het is belangrijk om te onthouden dat er altijd hoop is voor de toekomst en dat iedereen het recht heeft om op een islamitisch verantwoorde manier op zoek te gaan naar geluk in een nieuw huwelijk.
LIEFDE KENT GEEN GRENZEN

Hoe vindt men tegenwoordig een partner?

Als moslim ben je bewust of onbewust bezig met het vinden van een levenspartner, ook als je gescheiden bent. In deze moderne tijd kan het echter een uitdaging zijn vanwege de verschillende perspectieven op liefde, geluk, vrijheid, gelijkheid, communicatie, welzijn en financiële onafhankelijkheid. De verwachtingen voor een levenspartner zijn hoog en de ideale partner moet niet alleen een levenspartner zijn, maar ook een zorgzame ouder voor toekomstige kinderen.

De omslag van huwelijkscriteria en de impact van social media op partnerkeuze
Tegenwoordig zijn afkomst en cultuur niet langer de belangrijkste criteria bij het zoeken naar een levenspartner. Dit creëert meer mogelijkheden voor verbinding tussen mensen van verschillende achtergronden binnen de ummah. Hoewel het vinden van een partner op school, werk of elders mogelijk is, kan het overbrengen van de intentie tot het aangaan van een huwelijk, een uitdaging zijn. Vaak raken mensen betrokken bij voorhuwelijkse relaties om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast heeft sociale media een belangrijke rol ingenomen in het vinden van een huwelijkspartner. Er zijn talloze websites en apps beschikbaar die zich richten op dit doel, maar helaas blijkt in de praktijk dat deze vaak oppervlakkig zijn en het doel van een potentieel huwelijk voorbijgaan. Advertenties op Facebook en profielen op datingsites en datingapps worden soms misbruikt om anderen te verleiden, wat heeft geleid tot wantrouwen tussen mannen en vrouwen

وَلَا تَقْرَبُوا۟ ٱلزِّنَىٰٓ ۖ إِنَّهُۥ كَانَ فَـٰحِشَةًۭ وَسَآءَ سَبِيلًۭ

“En kom niet in de buurt van zina. Voorwaar, het is een schanddaad en een slechte weg.” – Qur’an Surah Al-Isra 17:3

 

Allah, de barmhartige en vergevensgezinde
Zina, het begaan van ontucht, is een ernstige zonde die in de islam vermeden moet worden. Als men berouw toont en zich inspant om fouten te corrigeren, is Allah barmhartig en vergevingsgezind. Bij Love in Deen begrijpen we als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om de perfecte huwelijkspartner (el maktoub) te vinden die jouw waarden en overtuigingen deelt. Daarom bieden wij ondersteuning en begeleiding om op een islamitisch verantwoorde manier de ideale partner te vinden die bij jouw levensstijl past. Door het toepassen van islamitische principes en etiquette zorgen wij ervoor dat je de juiste partner vindt met wie je een vergelijkbare kijk op het leven deelt.

Aarzel niet en meld je vandaag nog aan. Laat Love in Deen jou helpen bij het vinden van de liefde die Allah voor jou heeft bestemd.

Gebaseerd op de wetenschap

Vind je perfecte match

Islamitisch verantwoord

Beveiligde persoonsgegevens